Duurzaam ondernemen

 

Aankoop

Van Vietnamese Blauwsteen, Indische kassei tot de Marokkaanse kalksteen, al onze producten zijn zeer duurzaam. Natuursteen zoals kasseien en blauwsteen hebben een uitzonderlijk lange levensduur en zijn bovendien perfect te recycleren. Bij aankoop wordt er uitermate rekening gehouden met het TruStone Initatief. Dit initiatief zet zich in voor de mensen- en arbeidsrechten bij de ontginning en verwerking van natuursteen.

Mobiliteit

VietBlueStone heeft bewust gekozen voor de aankoop van twee volledig elektrische bedrijfswagens waarmee we ons zonder CO₂ uitstoot kunnen verplaatsen. Om de wagens dan ook op een duurzame manier op te laden werd er geïnvesteerd in een laadpaal, aangesloten op zonnepanelen.

Logistiek beleid

Als importeur-groothandel van natuursteen voor de bouwhandel en tegelhuizen, probeert VietBlueStone steeds vooruitstrevend te zijn. Dit vertaalt zich zowel in het uitgebreid gamma als in hun logistiek beleid. Sinds 2017 verbetert VietBlueStone z'n gebruik van duurzaam transport via het binnenwater. Dit door het aanwenden van de lokale haven te Wielsbeke. De containers met natuursteen worden tot op 7,8 km van de stockageplaats te Meulebeke gebracht. Dit zorgt alvast voor enkele opmerkelijke veranderingen:

  • Sinds 2017 heeft VietBlueStone al ruim 700.000 km vrachtverkeer op de baan uitgespaard.
  • Filevrije rijtijd van 11 min. tussen laadkaai en VietBlueStone België (Meulebeke).
  • Per tonkilometer stoot een binnenschip hooguit een kwart zoveel COals een vrachtwagen.
  • Via deelvrachten worden onze goederen op de meest efficiënte manier tot bij ons cliënteel gebracht.