VietBlueStone: een familiebedrijf met toekomstvisie

Het verhaal begint in 2001 als Paul Ostyn en Greet Viaene, zaakvoerders van zusterbedrijf Transport Veys, gevraagd worden om hulp te bieden bij het importeren van natuursteen uit Vietnam. Door interesse in stenen, komende uit de roots van de Steenbakkerij Ostyn, komt het idee om na te denken over import van natuursteen.

Er wordt gekozen voor een B2B-aanpak waarbij de producten verdeeld worden tot bouwhandelaren, tegelhuizen en natuursteenzagerijen. Voor projectwerk wordt er gekozen voor partners met de juiste kennis. Het logistiek onderdeel wordt versterkt door de kennis en connecties in de transportwereld. Bij het aankoopproces wordt gezocht naar correcte leveranciers die onze waarden delen.

Er worden door de jaren heen vestigingen geopend op verschillende locaties te België en Frankrijk waarbij het productgamma en stockage wordt aangepast aan de lokale vraag. Sinds enkele jaren vervoegt zoon Michiel ook het bedrijf waardoor de opvolging verzekerd is. Met het oog op de toekomst van de onderneming wordt dan ook duurzaam geïnvesteerd.